Diari del viatge

Ja som a Ulaan Baatar

Bones a tots!

Ja hem arribat a ULN. Els vols han anat prou bé. Tot a l’hora i les bicis han arribat perfectes (sort d’en Pere que ho envala que ni que fossin noves!). Aquest cop tampoc ens han fet pagar res… millor! A les 5:30 sortíem de casa amb la furgo cap a l’aeroport i a les 11h tornàvem a passar per casa (per sobre) amb l’avió que ens portava a Moscu… coses que té la centralització a Madriz…

Doncs hem arribat a ULN a les 6h del matí, hora d’aquí. Aquí son 6 hores més que a Sant Pol o sigui que portem bastants hores sense dormir. Ara soparem i a dormir, i demà ja no hi haurà jetlag, o això esperem…

Hem arribat i just a la sortida de l’aeroport hem començat a desembalar les bicis i a muntar-les. Aquí la gent no et diu res, ens han preguntat si volíem un taxi només un cop (no es fan pesats). De totes maneres sempre hi ha el moscaró de turno, un home ens ha volgut ajudar a muntar les bicis.

El primer contacteEl primer contacte

 

En 15 kms ens hem plantat davant l’hostel Golden Gobi. Quan ens hem presentat amb les bicis ens han fet una cara,… Ens han fet deixar les bicis dins un bus on hi havia una dona amb un parell de nens estirats en un llit!

Hem començat a entrar les alforges i un cop dins les hem volgut organitzar i ens en faltava una! Per sort, o per desgracia la que ens faltava era les de les eines (Sí, Pere si, no et posis les mans al cap!), els mapes i fotocopies i la maleta que volíem canviar per un plàstic. Per sort perquè hem dedicat tota la tarda a comprar parxes, claus angleses, corda, … hem repinyat de terra filferro,… no ho dieu a ningú, però la necessitat fa fer aquestes coses!

Les nostres noves einesLes nostres noves eines

 

Fa un fred que pela els ocells! SORT que no ens han fotut ni sacs, ni plumons, ni esterilles, … Al mateix hostal hi ha un noi que ha fet Pekin>Ulaan Baatar. Pel camí ha trobat 3 espanyols, 2 francesos i algú més i ho ha fet sol.

Total que estem morts, rendits però MOLT CONTENTS! Demà visitarem Ulaan Baatar (passant per alt els centres comercials i les ferreteries) i dissabte a comencarem a pedalar i fugir de la ciutat.

El darrer dia a Ulaan Baatar

Avui, ens hem aixecat tardíssim, de fet si contem que ahir no varem dormir, encara ens falten hores.

Hem fet ruta turística per ULN. Hem sortit de l’Alberg a les 12:00 per anar a la Plaça del Parlament (Suknbaatar), on hem iniciat un recorregut de 5-6 kms pel centre. Hem passat pel Museu d’Historiar Nacional d’Uln, des de fora, per un mercat (res de l’altre món), jardins (menys cuidats del que tenim a casa), un monestir budista anomenat Gandan Kiid, bastant deixat. Ens hem aturat a dinar en un Mongolian fast food per 3 euros tots dos, i ben tips que hem quedat!

Plaça del ParlamentPlaça del Parlament

 

El Monastrir BudistaEl Monastrir Budista

 

A la tarda hem continuat el passeig, buscant llibreries per comprar un mapa de Mongòlia, volíem visitar el Museu d’Història Natural (volíem entrar per veure dinosaures, però l’acabaven de tancar).

Hem comprat un dipòsit de 10 l per emmagatzemar-hi l’aigua, ja que no hem trobat ni una ampolla de 5 ni 8 l.

Ja hem acabat de sopar per 6 euros els dos (com es nota que aquest cop a triat la Núria).

Demà comencem a pedalar, sortirem d’Uln de camí cap a Terelj, que és un Parc Natural, i fins quan tornem a tenir connexió us farem una pinzellada del nostre diari.

Pedalant per Mongolia

El vent i la pols són els meus companys.

Els confins de la terra la meva llar.

Cignes Salvatges, Jung Chang

16-08-09: ULAAN BAATAR > NAILAK · 55kms

6h – +390m -210m

Moltes coses i pocs kms…

D’eines tenien pràcticament tot excepte el tronxacadenes. Em sortit d’Ulaan Baatar (ULN) direcció Gauchurt on s’ha acabat l’asfalt, amb la intenció d’arribar a Terelj. Quan portàvem uns 4-5kms per un camí pedregós s’ha petat la cadena d’en Pep. Després de diversos intents, un home que passava amb un camió s’ha aturat i ha tret una caixa d’eines monumental i ens ha ajudat a posar la cadena bé. Ens hem anat entenent amb signes, mongol, català i dibuixos…

Tot i “l’apanyo” la cadena no ha quedat bé i l’home ens ha ofert a portar-nos a ULN amb el camió per comprar eines. Hem acceptat i ens ha portat en un lloc de paredetes pitjor que els encants i allà segur que trobem les eines que ens van fotre. Hem completat la nostra bossa d’eines.

Cap a ULN falta gent!Cap a ULN falta gent!

 

Pero la història no acaba aquí. Per sortir del mercat més atapeït que el de Tordera per rams; hem hagut d’anar esquivant cotxes aparcats. La Núria ha fet saltar l’alarma d’un dels cotxes i d’un altre li arrencat una peça del paraxocs de plàstic i de seguida han aperescut 5 maromilles demanant diners i els hi hem donat 4 xavos i hem fotut el camp corrents. Hem intentat continuar però ens hem hagut d’aturar perquè la cadena d’en Pep estava mal col·locada. Hem estrenat les eines.

A les 8 arribàvem a Nailak amb un vent molt fort en contra. Una dona ens ha acompanyat a l’únic hotel. Al cap d’una estona ens ha aperescut la dona amb 3 àlbums de fotos i un diccionari mòngol – anglès. Ens ha explicat la seva vida i ens ha regalat trossos de formatge i segells de Mongòlia. Nosaltres li hem regalat una pilota inflable del mon perquè és professora de geografia.

En Pep, la Baclamhand i la NúriaEn Pep, la Baclamhand i la Núria

 

Aquest és el país dels Hammer, n’hem arribat a veure més de vint, aquests últims dies.

Un dia surrealista però intens.

17-08-09: NAILAK > TERELJ· 70kms (130 km acum.)

4,5h – +824m -790m

Ens hem llevat i ens ha vingut a dir adéu la Baclamhand i el seu diccionari, llavors estava plovent. Un cop ha parat una mica de ploure hem tirat cap al P.N. de Terelj.

Turtle RockTurtle Rock

 

A les 15:00 arribàvem a Terelj on ens hem aturat a un Restaurant Coreà a dinar, aquests ens han regalats dos pots de nooddles (com els que menjava el Dr. Slump de l’Arale). A la tornada podíem dormir en camps de gers (molt cars perquè es troben dins el PN) o acampar en molts llocs, i la darrera opció és la que hem escollit. El lloc ha estat escollit on a en Pep se li ha trencat la cadena de nou!

Al darrera acamparem!Al darrera acamparem!

 

Un cops sopats els pots dels coreans, ens ha vingut a veure un mongol brut ( un sense sostre, vaja!), i ens demenava cigars, com que no marxava al final li hem donat el nostre pa que teníem per demà esmorzar i una ampolla d’aigua buida i ha marxat.

Aquí fa molt de fres, així que provarem els sacs que varem comprar, per si de cas tindrem apunt els plumons, …

18-08-09: TERELJ> BAYAN · 85kms (208km acum.)

6,5h – +722m -687m

Aquesta nit la Núria ha passat molt de fred, ha hagut de recórrer al plumón! Ens hem aixecat amb un dia esplèndid, però quan portàvem pocs quilometres hem hagut d’aturar-nos en una benzinera per aixoplugar-nos. Hem aprofitat a comprar galetes i pa, que per ahir ser generosos ens varem quedar sense esmorzar. Durant tot el matí ha estat plovent, ara sí, ara no, …

Al cap d'uns minuts tornava a ploureAl cap d’uns minuts tornava a ploure

 

Cap al migdia quan feia solet però fred, hem trobat en un colet a uns ciclistes, dos anglesos i a un francès. Aquests també eren alforgistes i havien fet la mateixa ruta que nosaltres però al revés (Pekín – ULN), avui era el seu últim dia!

Al migdia ens hem aturat sota un pont del tren, perquè tornava a ploure i hem aprofitat per dinar. Com que la cosa no semblava que tingués la intenció de parar i ens estovem pelant de fred, hem continuat el camí. Hem arribat a Bayan on només hi ha un hotel, o com en vulgueu dir, perquè no us podeu imaginar a quins llocs anem a parar! Nosaltres dormíem en el quarto de les rates, però les bicis, pobretes en un quarto d’escombraries! El lavabo no té aigua corrent, així que és un dipòsit petitó que van omplint quan se’n recorden, amb un sortidor sota (com les cuinetes de quan la Núria era petita), i el WC evidentment era un forat a terra i una fusta entravessada, on havies de fer equilibri per no caure dins el forat ple de “mè”.

Abans d’anar a dormir,hem topat amb un mongol, que ha convidat a en Pep a veure d’un vol, llet i vodka, la Núria de n’ha pogut escapar fent la dissimulada!

19-08-09: BAYAN > CHOIR · 125kms (333km acum.)

7h – +308m -456m

Ens hem llevat a 2/4 de 7, perquè teníem por de pluja i volíem arribar a Choir (on comença el desert i s’acaba l’asfalt). Hem fet els kilòmetres com xurros i aquest cop el vent a favor nostre. La carretera anava fent tobogans i en els 125 km hem travessat només dos pobles.

A en Pep li ha agafat un cop de calor, suposem, perquè avui ha fet sol tot el dia i ens hem aturat poc a veure aigua. A partir del migdia ja ens veies buscant ombres i només teníem les dels senyals de trànsit…

Rectes de tobogants i el vent al cul!Rectes de tobogants i el vent al cul!

 

Un cop a Choir, hem arribat a un hotel acompanyats de dos homes indesitjables, a qui hem preguntat per un lloc per dormir. S’han embutxacat alguns calerons per recomanar-nos aquell hotel! Han entrat como “Pedro por su casa” a la nostra habitació i només insistien que els acompanyéssim per menjar “mongolian food” (l’única cosa que sabien dir), de tant insistents els hem dit que més tard i han marxat. Al cap d’una hora, en Pep al llit amb febre, han tornat a buscar-nos. Hi hem accedit amb mala gana perquè no donaven confiança. Un d’ells ens ha dit que era policia, … ens costava de creure, …. Aquest ens ha portat a casa seva, i als 5 min ha entrat la seva dona i ens ha fotut al carrer. Ens ha dit que bevia i que la seva dona no el volia a casa. Tot això és el que hem entès, amb signes, dibuixos, mongol i català. Ha estat la nostra, per desempallegar-nos d’ells, o això és el que ens pensàvem. Hem anat a l’hotel de nou perquè en Pep no es trobava bé, i als 45 min, ja els tornàvem a trobar dins la nostra habitació amb una mena d’empanades vegetals. I després de dir-los que estàvem cansats de pedalar i que volíem descansar, ens han demanat diners pel menjar!!! La Núria els ha fet fora a crits i de pet i bolet han marxat! Per fi hem pogut descansar!

Hem aprofitat per comprar aigua en un kiosc, i algunes galetes i sopar en un súper.

Kiosc d'AiguaKiosc d’Aigua

 

20-08-09: CHOIR > DALARGANGARANT · 69kms (402km acum.)

7h – +338m -444m

Ens hem aixecat una mica tard i en Pep ja no tenia febre, bufff! Tot i que no estava del tot fi, …

Hem començat a pedalar i als 10 Kms se’ns ha acabat l’asfalt, a partir d’ara patirem la sorra, bams, pedretes, …  La nostra intenció era passar la nit a Airag, però de seguida hem vist que no hi arribàvem, així que hauríem d’acampar. Aquest cop hem anat parant més sovint per veure aigua i evitar cap cop de calor més.

Avui ha estat una etapa dura, primer perquè de la carretera asfaltada de la qual veníem, se’n derivaven molts camins i no sabies quin prendre, tot i que intuïes que tots anirien a parar allà mateix,… Tampoc podies preguntar massa sovint, a la que passava un camió-tràiler, els aturàvem. Ens ha costat agafar confiança i deixar de dubtar si aquell era el camí correcte o el millor camí per pedalar, ens ha costat unes 4-5 hores.

DSCF0426

Hem acampat a uns 30 kms d’Airag, en una zona molt xula, no se sentia res, només de tant en tant el tren que veiem de lluny, i algun camió.

Avui només se’ns ha espatllat el fugonet, sort que portàvem un xicle de recanvi i ens ha funcionat canviant-lo.

Demà tenim la intenció de sortir d’hora per pedalar el matí, perquè el migdia es fa molt dur amb el sol que cau. El que hem après dels cavalls que anem trobant és, a trobar ombres sota la via del tren, de tant en tant hi ha uns tubs de formigó que els aprofitem per aturar-nos a dinar.

21-08-09: DALARGANGARANT> un lloc d’enlloc ( a 70 Km de Sainshand)· 77kms (479km acum.)

8h – +209m -330m

Avui només començar s’ha trencat la pota de cabra d’en Pep. El paisatge és verd i a mesura que anem avançant es va tornant més àrid, anem trobant cavalls i algun ger de lluny.

Ens hem aturat a mig matí a Airag, un dels pobles enmig del desert. La veritat és que és SORPRENENT, que del no res aparegui un poble on veiem de llunys (uns 15 kms abans d’arribar-hi), sembla una al·lucinació! Aquí ens hem subministrat de pa i aigua.

AiragAirag

 

Al migdia hem parat, quan el sol apreta més, també sota un tub de formigó per dinar, i per sorpresa nostra, el fogonet no tornava a funcionar. L’hem desmuntat, l’hem tornat a muntar, hem tornat a posar el xicle vell, …. res de res! Anem proveïts de menjar i no podem cuinar-lo!!! Així que hem recorregut al pa que hem comprat avui.  Les nostres provisions s’han quedat reduïdes a 1 paquet de galetes, el pa, un kit kat, 1/4 de pot de nocilla i un paquet de tranxetes; això per passar el dinar i el sopar d’avui, l’esmorzar i el dinar de demà, … sort que tenim aigua!

Després d’aquest petit incident ens hem posat les piles per fer molts kms i arribar demà a Sainshand, un altre poble enmig del no res. Per fi poderm dormir en un hotel!!

Ens hem aturat a dormir a 70-80 kms de Sainshand i relativament a prop d’un ger. Mentre muntavem la tenda ens han vingut a veure dos Mongols cavalcant amb dos cavalls. Aquests ens han dit que estavem a 60 kms del nostre apreciat destí. (Ojalà!).

DSCF0493

Pel que fa les temperatures, al matí comencem a pedalar a 13ºC i al migdia arrivem als 38ºC. L’a jornada d’avui també ha estat dura, els kms al desert es fan molt a poc a poc, el terreny és pedregós i de cop i volta es fa impracticable, ja que passa a ser sorra, llavors ens toca arrossegar uns 50kilos! Portem uns 18 litres d’aigua, que pesen!

22-08-09:  a 70 Km de Sainshand> SAINSHAND · 80kms (559km acum.)

7h – +254m -343m

Era imperatiu arribar a Saindhand si no volíem morir de gana, així que a 1/4 de 8 ja teníem el cul sobre el seient de la bici!

A la que portàvem uns 20 kms hem trobat una “autopista”, buff, … estem salvats si és així fins a Saindhand! És un camí  de terra ample i compactat, i serà la carretera que travessa el Gobi. Avui hem fet sort! S’ha aturat un 4×4 amb 2 noruecs que venien de Noruega amb cotxe, he suposat que feien la volta al món amb carro, per la ruta que ens ha dit que feien.

Referent els àpats, hem fet la dieta preferida de la Núria, però en poca quantitat: 1/2 barreta de xocolata Powerbar pel primer esmorzar, 1/2 kit kat pel segon esmorzar, pa amb nocilla i galetes de xocolata per dinar, evidentment sota l’ombra.

Els nostres habituals migdies!Els nostres habituals migdies!

 

L'entrada a SaindhandL’entrada a Saindhand

 

Finalment hem arribat a Saindhand i només amb la roda de la Núria rebentada, el 1r reventón!

Ens hem instal·lat en un hotel per 11 yuans inclòs una dutxa molt esperada! Hem trobat un lloc amb internet però com que era tard ens ha fet fora. Finalment ens hem entaulat amb MOLTA GANA en un restaurant; no enteníem la carta així que hem menjat la única cosa que la cambrera sabia dir en anglès: rice and beaf. Ens han muntat un platillo d’arròs amb una mena de bistec rus, amb amanida i sobre un ou ferrat, que no oblidarem mai!

23-08-09: SAINSHAND> ÖRGON · 56 kms (615km acum.)

4,25h – +358m -325m

Avui era un dia de festa, així que hem sorti a 2/4 d’11 amb les alforges plenes de menjar i uns 17 l d’aigua. Hem acampat a 1/2 camí d’Erdene per passar-hi la nit demà o si més no per proveir-nos d’aigua pels propers dies.

Hem pedalat poc però ha estat el dia que hem begut més aigua, teníem una sensació de sed que no passava.

A mig camí ens ha acompanyat un jove jenet que ha sortit d’un ger, que anava a buscar els seus 16 camells, li ha fet gràcia els comptaquilòmetres.

Acompanyats durant uns quants kilòmetresAcompanyats durant uns quants kilòmetres

 

Avui sí ens ha funcionat el fogonet, després de remenar-ho una mica! Buffff!!

24-08-09: ÖRGON > a 95 km de Zamin Üud · 73 kms (688km acum.)

8h 10m – +516m -372m

Hem pedalat amb la intenció d’arribar-nos fins Erdene, això comportava haver-nos de desviar uns 20 kms de la ruta, per aconsegui aigua. Quan hem arribat al suposadaemnt creuament, hem vist que a dos kilometres hi havia un ger, ens hi hem acostat i ens han omplert tots el bidons i ampolles (18 l) d’aigua. Hem fet la primera parada del matí abans de dinar amb ells, enjant galetes i cogombres. Així que ens hem estalvait 40 km!

Hem continuat el nostre camí per l’”autopista”, però per mala sort quan hem arribat a 110 km abans de la frontera s’ha acabat el bon camí!!! Així doncs hem continuat pedalant per un camí tortuós i amb alguns trams de sorra impracticables,…

Millor de cul que de cara!Millor de cul que de cara!

 

Just abans de fer un coll, s’ha aturat un camió i ens ha convidat a una mena de bunyols, que ens han anat bé per berenar i afrontar un collet petit però malperit! I al cap de poc hem trobat un lloc per acampar i descansar fins demà!

DSCF0575

25-08-09: a 95 km de Zamin Üud > a 20 km de Zamin Üud· 75 kms (763km acum.)

8h 20m – +308m -574m

Avui s’ha manifestat una petita crisi que deviem portar dins des d’ahir, suposem del cansanci, la calor i la sorra del camí que ens impedeix una fàcil circulació. Ens quedaven per fer uns 80-90 kms i volíem fer el màxim avui per arribar demà aviat, perquè se’nsacaben les provisons de menjar. De bon matí ho veiem negre perquè els kms els hem fet molt q poc a poc. Total que hem decidit acampar a uns 10-20 km suposem de la Zamin Üud ( la frontera amb la Xina).

DSCF0613

Mentre sopàvem ens ha vingut a veure un mongòl que s’emportava les sevs vaques i ha estat una bona estona amb nosaltres mentre es feia el menjar. A la que hem tret tres culleres ha marxat, …

Tenim moltes ganes de passar a Xina, però a la vegada n’estem totalment segurs que ens sabrà mot de greu deixar Mongòlia, perquè la tranquilitat del Gobi no la tornarem a respirar més. Així que passarem la darrera nit plàcida al nostre estimat Gobi.

26-08-09: a 20 km de Zamin Üud > Erlian· 18 kms (781 km acum.)

1h 40m – +36m -9m

Aquesta nit hem tingut gresca i grossa, des de les 2:00 a les 4:00!

Ens hem despertat a la 1:00 perquè sentiem plourei feia algun llamp. Els llamps eren els que ens feien por perquè havíem acampat en una zona totalment plana i propers a uns pals elèctrics. Al ca d’una bona estona ha parat i ha començat a fer un vent molt fort, i una mica més tard aquest acompanyat de més pluja.  Hem tapat els sacs amb els xubasqueros perquè entrava aigua dins la tenda. A les 3:00 el protagonista ha estat el vent, molt, molt, molt fort, que plagava la tenda, així que mentre un aguantava la tenda l’altre es vesstia amb els pantalons de pluja i el xubasquero i guardava els sacs per si l’avancé sortia volant.

Déu ni do amb la darrera nit del Gobi! A les 4:00 la cosa ja anat minvant i a les 5:  em decididt tornar a posar-nos dins els sacs.

Al matí ens ha despertat un 4×4 que intentava atropellar una guineu, finalment els 5 mongols del vehicle ens han vingut ensenyar el seu trofeu. L’han matat, per vendre’n la pell!

Al voltant de 2/4 d’11 hem arribat a Zamin Üud o hem gastat els últims tugris amb pa, aigua i xoco. El més emocionant és que hem trepitjat l’asfalt!!

Per fi! Asfalt!!!Per fi! Asfalt!!!

 

Hem necessitat 3 hores per travessar la frontera; ha estat un CAOS, molts cotxes, MOLTS, amb molta gent dins, molta calor, TOT MOLT! Un guardia ens ha dit que no podiem travessar la frontera sinó era amb cotxe (ja ho sabíem), així que ens han entaforat les dues bicis amb les respectives alforges que han servit de seient a dues xines i a nosltres dos. Per veure-ho!!

Primer hem passat per la frontera de Mongòlia (tots els papers en xino i mongol) i a l’aduana de Xina (tot en Xino), en aquesta última ens han pres la temperatura, només a noslatres dels milers de persones que hi havia, … Ens han fet obrir les alforges i ens han interrogat a on anavem i per què.

Finalemt hem fet tres kilometres en 3 hores amb 4×4 pagant uns 25.000 tugris per portar.nos fins a Erlian on avui sí ens hem allotjat en un Hotel com cal. Hem anat a canviar yuans en un Banc i ens ha atès un noi jove que parlava anglès. En Pang, com ens ha dit que es deia, ens ha donat indicacions d’on trobar un mapa i hem quedat que quan plegués de treballar ens buscaria per parlar una mica. I així ha estat, al cap d’una horeta ens ha trobat i hem anat a sopar, així hem fet el nostre phrasel book en xino.

Pedelant per Xina

27-08-09: ERLIAN> SONID YOUQUI· 125kms (906 kms acum.)

5h 15 m- +282m -145m

Avui hem fet moltíssims kilòmetres, a més per una autopista de pago i amb algun cotxe despistat que circulava pel carril nostre en sentit contrari!!!

Com anècdota, hem trobat uns Japonesos que passaven amb cotxe i han anat filmant a la Núria metre circulàvem, els hi hem caigut amb gràcia!.

DSCF8658

Hem sortit una mica tard, aprox. a les 10:00. Passat Erlian hem travessat un parc ple de dinosaures, de broma, ehh! I avui sí, hem pedalat a favor del vent, així que a les 15.00 ja érem a Soid Youqui. I només parar i hem trobat el mapa que buscàvem, amb noms xinesos. D’aquesta manera ens podrem anar desviant de la carretera principal.

Referent a l’Hotelet, està regentat per una noia, que no entén ni papa d’anglès, però amb signes i dibuixets ens hem entès la mar de bé!

28-08-09: SONID YOUQI > HOBOT XAR QI  · 125kms (1.031 kms acum.)

8h 25m- +620m -380m

Un cop esmorzats hem baixat a la recepció per marxar i ens hem trobat a la noia de l’Hotel i dues noies més que ens esperaven per fer-se una foto amb nosaltres, o amb en Pep perquè haven rotant totes al costat de’n Pep, … Al marxar ens han regalat dues ampolles de tè, bote!!!

Comprvant si anem bé, peruè falen pobles al mapa!Comprovant si anem bé, perquè falten pobles al mapa!

 

Aui sí hem pedalat tots els kilòmetres, fins i tot els de baixada! Hem tingut el vent en contra tot el dia  hem invertit 3 hores més per fer els mateixos km que ahir.  Hem arribat a un poble que no sabem el nom. Aquí tothom queda amb la boca oberta quan ens veuen i els motoristes circulen amb el cap endarrere fins que no paeixen que només ens han vist a nosaltres, … Hem anat a comprar a 2 súpers i es peten de riure quan demanem les coses fent gestos i ho entenen.

A l’hotel on ens hem allotjat s’ha omplert de gent en pocs minuts. Semblem micros del “circu”, ens tiren fotos i cacauets! Això és la nostra teràpia del RIURE!

29-08-09: HOBOT XAR QI >  DENGYOUFANGZHEN · 97kms (1.128 kms acum.)

6h 45m- +420m -375m

El comiat de l’hotel, us podeu imaginar 5 ó 6 persones dient-nos adéu amb les mans a l’entrada?

Avui hem abandonat la Regió d’Innermongolia i hem entrat a Hebei. Fins ara el paisatge era molt similar a Mongòlia, sense gers i enlloc de cavalls els pastors o grangers anàven amb moto. Ens ha tocat molt el vent, de fet hem passat per un parc eòlic on estaven muntant molins de vent. Avui també hem fet tots els kms amb vent en contra.

Feia vent!Feia vent!

 

He tornat a ser uns pallassos, per dormir hem caigut en un poblet molt petit on hem deixat moltes boques obertes al nostre pas; aquest cop si no la tancaven se l’omplien ple de mosques! Només un únic lloc per dormir: una peixera sense lavabo ( no hem preguntat ni per a dutxa, ..) per 20 yuans (2€). Ens ha costat treure’n el propietari i la seva néta de dins, se’ns han quedat mirant, mentre trèiem les alforges, menjàvem plàtans i els miràvem nosaltres a ells. Han marxat i al cap de tres minuts ha tornat per ensenyar-nos a la veïna, ….

Hem anat a comprar, només hi ha un carrer i de tots els establiments ( si se’n poden dir alguna cosa) ens sortien a mirar.  Per sopar hem anat a un locat on no hi havia ningú i un cop assegut s’ha omplert, només però, hem fet gasto nosaltres!

30-08-09: DENGYOUFANGZHEN >  ZHANGJIANKOU · 102kms (1.230 kms acum.)

7h 00m- +364m -900m

Com ja és habitual ens han dit adéu els propietaris, amics i familiars. Hem fet camí cap a Zhangjiankou. Feia molt de fred, a les 8:00 estàvem a 13ºC, quan aquest dies estàvem a 18ºC.

A la 13:00 ens hem aturat a dinar i ha començat ploure molt fort, fins a les 15:00 no hem reprès la marxa. Hem menjat una mena de raviolis, bullits amb aigua que recollien amb un cubell de la pluja. Eren bons si no miraves una gat que es passejava per sobre unes bosses de carn que tenien a terra, …

La Núria, els dumplings de carn i el gatLa Núria, els dumplings de carn i el gat

 

Hem passat per unes restes de la Muralla Xina, li faltaven moltes pedres que les cases del voltant les havien aprofitat per aixecar les seves parets! Després d’haver pujat un port, l’hem baixat, aproximadament uns 20 kms de baixada.

De baixadaDe baixada

 

Ens hem posat a buscar un hotel, quan hem arribat a ZK. El primer ens ha semblat molt car, així que hem continuat buscant. Mentre preguntàvem i ningú no ens entenia, una noia ens ha dit amb anglès que coneixia un hostal baratet i ens hi ha acompanyat. Un cop instal·lats ens han dit que no, no sabem el perquè, … La noia ens ha acompanyat a 4 hotels més, un estava ple (¿? costa de creure, …), l’altre ens demanàvem que havíem d’estar-hi mínim dues nits, l’altre no volien forasters, i l’últim que era més car que el primer! Que extrany tot plegat!

Hem reculat al primer i quan ja havíem regatejat i ens han vist amb les bicis ens ha fet fora. Ja era tard i fosc, així que els hem demanat que ens diguessin on podíem passar la nit, i ens han dirigit a un HOTEL- HOTEL de 4*, hem tornat a regatejar quan ja sabíem que sí ens deixaven passar la nit. A l’entrada hi havia un cartell d’or on es pregava que s’accedís ben vestit, … Per estalviar els 300 yuans que ens ha costat l’Hotel hem anat a sopar en un fast food xino.

Quan hem tornat a l’Hotel hem vist que teníem dues alforges amb 1/2 pam d’aigua!!!

31-08-09: ZHANGJIANKOU > XIAHUAYUAN· 73kms (1.303 kms acum.)

6h 00m- +305m -511m

Després d’un esmorzar de forquilla, ai! vull dir de palillos: arròs, ous, panets farcits, … hem baixat a recepció per saber com sortir d’aquella ciutat. No en teníem ni idea, … hem estat més de 3/4 d’hora esperant que sabessin interpretar els nostres mapes, preguntant a uns i altres, trucant a no sabem qui, … Al final ens hem endut una plànols que tenien ells de propaganda i hem sabut sortir-ne nosaltres sols.

L’etapa d’avui s’ha caracteritzat pel dens trànsit i una pol·lució brutal! A més del pas per pobles tremendament bruts i pudents, … Hem passat per una carretera plena de bàscules de camions i venda d’àrids i asfalt, de tant en tant es sentia alguna voladura. Ens hem aturat a uns 7 kms de Jimingyi a dinar en un lloc de carretera i ens han regalat dues aigües fresques quan ja érem fora. Era un lloc petit i estava ple, 3 taules i la nostra, hem rigut molt.

Aire ...pur? purament brut!!!Aire …pur? purament brut!!!

 

Avui també hem tingut problemes per trobar un lloc per dormir, tres intents fracassats, i el motiu és que som occidentals. En el darrer que ens han dit que no, ens han acompanyat a una altre hotel ( amb l’entrada amagada) que a desgana ens han acceptat. Als 5 minuts de tancar-nos a l’habitació, han trucat i 3 policies ens han retingut dins l’habitació durant una hora amb els nostres passaports a les mans i esperant a una professora d’anglès que fes d’intèrpret. Volien saber com havíem entrat a Xina, perquè no sabien llegir el visat de Mongòlia. Havíem llegit de gent que havia estat per Xina que el que volien eren peles, així que en Pep els ha dit que ell també era policia. Així que hem acabat essent amics perquè no ens han fet pagar!

A l’hora de sopar hem anat a un “cuxitrill” i el cuiner ens ha ensenyat el seu passaport, per dir-nos que era de Singapur i que havia viatjat. Li hem dibuixat un mapa d’Europa per ensenyar-li on era Catalunya, perquè no li sonava ni Espanya. Mentre menjèvem uns espaguetis de conya, ens anava fent fotos amb el mòbil. Al final no ens ha volgut cobrar res, i em acabat fent-nos fotos amb ell. Aquest s’ha guanyat un gobus del món, ha estat molt content!

01-09-09: XIAHUAYUAN > YANQING · 88kms (1.391 kms acum.)

6h 30m- +466m -470m

El tajecte d’avui també ha estat per carretera transitada. Ens hem aturat a les 12:00 a menjar cacauets i plàtans en una cuneta is’ha parat un cotxe i ens ha donat 4 ampolles d’aigua, 4 prunes i raïm, només li hem pogut donar les gràcies perquè ha pujat al cotxe i ha marxat, …

A les 15:00 ens hem aturat a dinar, teníem la cara negre, però negre com el carbó, de la poqueria que arribem a respirar, potser per això s’ha parat aquell cotxe, … Avuit també hem canviat la Regió d’Hebei per la de Bejing, o sigui que ja ens anem acostant a la meta.

DSCF8708

Avui només hem tingut un NO en el primer Hotel on ens hem aturat, al segon (de luxe) ens han deixat entar. A l’hora de sopar hem hagut de caminar, ja que l’Hotel estava a uns 2 kms de centre. Hem sopat en un lloc on només feien espaguetis, ens han vingut 5 cambreres a veure què volíem, més aviat a veure que erem!!!

El tema internet, sembla que sigui un tema tabú, ningú sap on podem connectar-nos, …

02-09-09: YANQING >  a 15 Km de HUAIROU · 76kms (1.467 kms acum.)

5h 30m- +520m -780m

Hem estat a tan sols a 80 km de Beijin, però hem preferit allargar la ruta per una carretera on es travessa la Muralla. Ha estat una carretera molt poc transitada però amb un cert desnivell. I la veritat és que l’hem encertat! Hem travessat la Muralla, aquest cop si que es distingia i no és gens turística, o menys.

Més endavant la travessàvem!Més endavant la travessàvem!

 

Volíem arribar-nos fins a Huairou, però ens hem aturat en un “antro” enmig de la carretera per evitar trobar problemes d’allotjament en les ciutats on hi ha policia.

Ens hem allotjat en una peixera amb cortines i algún bitxo més que ha dormit amb nosaltres. Ens han cuidat molt, sobretot amb el menjar!!

03-09-09: a 15 Km de HUAIROU > PEQUÍN · 87kms (1.554 kms acum.)

5h 00m- +150m -275m

Per esmorzar ho hem fet al mateix lloc on ens allotjàvem. Hem demanat arròs i per dir-nos que encara s’havia de fer, ens han fet entrar a la cuina. ERROR!! Cal evitar-ho sempre o entrar-hi amb una vena als ulls!!! No hi havia ni un plat ni una olla neta, ho fan sobre la marxa!

Amb el ventre ple hem reprès el nostre últim dia pedalant, direcció Pequín. Només hem trobat els últims kms amb trànsit, uns 20 kms, i sobretot els de dins la ciutat, on érem un més , ja que tot eren xinos amb bici.

Hem arribat a la nostra meta, la Plaça Tiananmen! Quina emoció! Allà hem vist gent occidental!! Com anècdota una dona gran s’ha posat a parlar amb la Núria mentre ens anàvem acostant a la Plaça, i li anava fent el signe d’OK, aquesta li parlava en xino i la Núria li contestava en català, tot hi així han tingut una llarga conversa!

Un cop a la Plaça en hem aturat a fer la foto de rigor i ens hem vist envoltats de turistes (tant orientals com occidentals) acrivillant-nos de fotos, IMPRESSIONANT!

Dos catalans d'ULB a PEKDos catalans d’ULB a PEK

 

Hem anat a buscar un alberg, el més econòmic segons la Lonely Planet, situat a 1 km de la Plaça Tiananmen. No hem pogut triar l’orientació de l’habitació, bàsicament perquè les habitacions es troben a la planta -4 i no tenen finestres.

A Pequín hem pagat per sopat tres vegades més del que estàvem acostumats, i això que tothom diu que és barat! I per fi ens hem connectat a internet que des del dia 27 d’agost no hem pogut.

04-09-09 al 12-09-09 : Visitant PEQUÍN i XIAN

Del dia 04 al 08 varem estar visitant Pequín, gastant, menjant, caminant molt (les nostres cames els va costar dos dies en canviar de xip).

Visites que varem fer a PEQUIN:

Silk Maket / Food Market / Jingshan Park / Panjiayuan Market / Temple del Cel / Tombes d’en Ming / Muralla Xina (Badaling) / Ciutat Prohibida / Zona Olímpica

A XIAN:

La ciutat / Els Guerrers de Terracota.

Us en fem cinc cèntims amb un passi de fotos.

No us perdeu l’últim tros del video!!!! Amb l’home que canta mentre puja escales…

DONCS AIXÒ ÉS TOT!

Si algú vol fer una ruta similar que es possi en contacte amb nosaltres, sobretot per atravessar certes parts del Gobi… (no és conya per molt mapes que porteu, todo parecido con la realidad es pura coincidencia…) i alguns consells per sobreviure als xinos també poden ser útils…

Us possem una llista de material i l’altimetria de la ruta per Mongòlia, a l’entrar a Xina es va acabar la memòria del rellotge (T6)…

Material Mongòlia-Xina-2009

Altimetria Mongòlia-2009 (UlaanBataar-PN Terej-Gobi-Frontera amb Xina)

L’any que ve encara estar per decidir… després de debatir-nos entre CANADÀ-EEUU o NOVA ZELANDA… Potser triarem el sud d’Asia, de Vietnam a Birmània passant per Laos, Camboia, Tailàndia… ja veurem!!!!

FINS LA PROPERA I GRÀCIES PER HAVER-NOS ANAT SEGUINT I DONANT ÀNIMS!!!!

2 responses

10 02 2010
DAVID CAMPAL

Hola!!!!
he trovat la vostra pagina de rebot xafardejant l’ordenyador del cual no soc gaire amic…..estic al team calella amb vosaltres tot i que no vinc tot el que jo voldria; genials els dos viatges. jo tambe he fet alguna coseta pero no tant al engros.
enhorabona per la pagina,salut i ens trovem per calella.

siau!!

David.

11 02 2010
societatilimitada

Bones David!

Merci! A veure si un dia d’aquests ens veiem per les pistes i xerrem una mica. Nosaltres aquest any anem a Vietnam-Laos-Cambodja per Novembre (uns 35 dies) i a principis de juny pel Marroc (però només une setmaneta). Has estat pel Marroc tu? Hem sembla que el teu germà em va dir que havies fet la ruta de la plata?

Fins ara

Pep

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: